Monday, July 17, 2006

Lavantali Panna Cotta


Lavender Infused Panna Cotta
Originally uploaded by Baking Fairy.
YE 12 icin Epicurious'dan Panna Cotta denedim. Panna Cotta, cok basit bir sutlu tatli. Alisik oldugumuz pudinglere benziyor ama icinde yumurta ve yag olmadigi icin oldukca hafif. Hepimizin evinde olan cay fincanlarinda sunumu da oldukta guzel oldugu icin, bu tarifi sizlerle paylasmak istedim....

Iste tarif:

1/4 bardak soguk su
4 cay kasigi jelatin
4 bardak sut (isterseniz 2 bardak hindistan cevizi sutu ya da badem sutu, ya da soya sutu, ya da krema kullanabilirsiniz).
1 bardak seker
1 tatli kasigi bal
1/4 cay kasigi vanilya esansi
1 yemek kasigi lavanta

1) 1/4 bardak suyun icinde jelatini yumusatin (10 dakika)
2) Kisik ateste jelatin iyice eriyene kadar karistirin, yaklasik 1 dakika
3) Baska bir tencerede sut, seker, bal, lavanta ve vanilyayi karistirin, kisik ateste kaynatin ve atesin altini kapatin.
4) Jelatin karisimini sut karisimina ekleyin.
5) Karisimi elekten gecirin ve fincanlara dokun.

Uzerine lavanta cicekleri ile susleyin, bal ile ikram edin.

Afiyet olsun!

YE 12 icin katilim harika. 50 tane sutlu tatli posta kutumda okunmayi bekliyor. Haftasonuna kadar tarifleri organize edip, yazmayi planliyorum, simdiden sabriniz icin tesekkurler. Herkese iyi haftalar....

3 comments:

Anonymous said...

Ozlemcim muhtesem gorunuyor. Sunum harika. Keske burda da jelatin bulabilsek. Butun entryleri 4gozle bekliyorum.

Anonymous said...

Panna Cotta italyancada pismis krema demektir aslinda ve bu tarifin orjinal halinde krema olmamasi beni cok sasirtti. Aslinda daha az kalorili de olur kremasiz ama tadi nasil olur denemeden bilemeyecegim :) Amerika'da helal jelatin bulamadigindan sikayet eden arkadaslar icin bir oneri: Jello'nun jelatinleri genelde kosher oluyor, yani balik jelatini. Ustunde K harfi varsa kosher demektir. Yahudiler de domus urunlerini yemiyorlar, bilmekte fayda var. Ben henuz karsilasmadim ama bitki jelatini de bulunabilir sanirim.

zuleyha said...

Merhabalar Betul hanima bir sorum olacakti.. Jellonun jelatininin baliktan yapildigindan emin misiniz? Cunku biraz arastirdim da domuz jelatinleri de bazen koser alabiliyormus. Istisna bir durummus. Hatta bir blogda direk jello jelatinlerinin domuz urunu oldugu sirketin aranarak ogrenildigi yaziyordu.Bilgilendirirseniz cok sevinirim..