Bu ayki Ye'nin konusu Kestane, ben de tam yilbasi oncesi herkesin yapabilecegi, pratik ve lezzetli bir tarif bulup denemek istedim. Yilbasi partinizde bu tarifi ikram edebilirsiniz, ya da tatli seven arkadaslariniza guzelce paketleyip hediye olarak da verebilirsiniz.
Malzemeler:
1kg kestane
1/2 kavanoz şokella
2 çorba kaşığı pudra şekeri
100gr erimiş margarin
1 çay fincanı sıcak süt
1 bardak dişli çekilmiş ceviz
Glaze:
1 bardak hindistancevizi sutu (coconut milk) ve ya sut
4 bardak pudra sekeri
Susleme:
Hindistancevizi
Yapılışı:
Kestaneleri yıkadıktan sora üzerlerini bıçakla çizerek içine bir tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz koyduğunuz kapta üstünü örtecek kadar suyla çizilen yerlerden ayrılmaya başlayana kadar haşlayin.
Kestaneleri sudan çıkarıp ayıklayın (tüylü zarı üstünde kalmasın).
Ayıkladığınız kestaneleri tekrar yeni su koyarak ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ilavesi ile haşlayın.
Kestaneleri ezerek püre haline getirin, pudra şekerini, şokellanın yarısını, erimiş margarini ve dövülmüş cevizi katarak yoğunlaştırın. Karisimi buzdolabinda yarim saat dinlenmeye birakin.
Simdi sira toplarin uzerine dokecegimiz glazenin hazirlanmasinda. 1 bardak hindistancevizi sutu (ya da normal sut) ile 4 bardak pudra sekerini karistirin.
Buz dolabinda beklettiginiz kestaneli karisiminizindan ceviz buyuklugunde toplar yapin ve hazirladiginiz glazeyi uzerine dokun. Toplari ardindan hindistan cevizine baritin, kartoplariniz hazir! Eger vaktiniz varsa, sekilli kaliplardan minik yildizlar ya da bademezmesinden kardanadam yapin.
Umarim begenirsiniz, yorumlarinizi bekliyorum, ne demisler kestane kebap, acele cevap!
4 comments:
Çok nefis olmuş sunumunuzda çok şık.Ellerinize sağlık
Çok güzel görünüyor kar topları elinize sağlık, ayrıca sitenizde çok sevimli. özellikle en baştakı Merry Chiristmas resmini çok beğendim. Resmi kendiniz mi çizdiniz yoksa bir yerden mi buldunuz? Sevgiler:)
Derya....
Çok güzel ve yaratıcı olmuş kartopların.Glaze tarifi arıyordum.Sende bulduğum için çok mutlu oldum.Ellerine sağlık.
Çok ama çok şeker olmuşlar. Hemen yapmalıyım çocuklara:)
Post a Comment